lunes, 16 de octubre de 2017

ENTREVISTA A LA IAIA DEL JOAN


1. Proposta d'un menú: 1r plat, 2n plat i postre.
1r plat: brandada de bacallà, 2n plat: mandonguilles a la jardinera i postre: poma al forn amb canyella.

2. Explica’m una de les receptes: ingredients i preparació.
Fer un sofregit d'oli, ceba, i tomàquet. Barrejar carn picada, all, julivert, farina de galeta, mig ou i una mica de sal. Afegir pastanaga i pèsols al sofregit. Amb la barreja de carn fer boles i passar-les per farina. Afegir al sofregit perquè es daurin. Tirem una mica de vi blanc, dues cullerades de tomàquet fregit i cobrir-les amb brou. Rectificar de sal i esperar fins que estiguin ben cuites.

3. Saps explicar-me els orígens de la recepta?
Recepta familiar.

4. Com, quan, i qui et va ensenyar a fer aquesta recepta?
A la cuina de casa, i em va ensenyar a fer aquesta recepta la meva mare.

5. Quan vas aprendre a cuinar?
Quan tenia 8 anys.

6. Utilitzaves els mateixos estris que hi ha avui en dia?
No, només utilitzàvem culleres de fusta.

7. Els menjars d'abans eren més elaborats que els d'ara?
Si, bastant més.

8. Las cuines d'abans tenien tants electrodomèstics?
No, no n'hi havia cap.

9. Com conservàveu els aliments?
Com no teníem nevera, ho guardàvem en una mena d'armari anomenat FRESQUERA,

10.  A on anàveu a buscar l'aigua?
Al pou del jardí

No hay comentarios:

Publicar un comentario